Kennel Pelsø, opdræt af Engelsk Springer Spaniels til jagt og aktiv fritid.

om starten af kennelen i 1957 og frem til idag

Kennel Pelsö startede i 1957 ved Elly og Mogens Pelsø. De boede i Blekinge i Sydsverige. Deres første Engelske Springer Spaniel hed Penelope av Bjerkefall og var grundlaget for mange generationer af gode jagthunde.
Penelope, kaldet Blakie, var en af den tids højest jagtpræmiede Springer Spaniel og indehaver af titlen : Svensk Jaktcampion.
Af hendes afkom beholdt Elly og Mogens, Pelsö´s Don, en fantastisk hanhund som Mads Pelsø er vokset op sammen med. Don vandt også fine titler i Sverige. Han blev den første dobbeltchapion, med både jagt-og udstllings chapionat.Der er fulgt mange gode hunde og oplevelser med i tidens løb. 
Derfor var det naturligt for Mads´ da han var flyttet hjemmefra og skulle vælge sin første hund, at valget faldt på en springer.

Hanhunden Finn, efter Pelsö´s Erasmus, blev Mads følgesvend igennem mange år. Da Mads flyttede til Danmark i 1979 var Finn 2 år og meget ivrig jagthund med jagtprøvepræmieringer med i bagagen fra Sverige. Hurtigt blev Finn kendt i danske jagtkredse som en stabil jagthund og apportør, og inden længe var han inviteret med på jagter forskellige steder, med Mads som hundefører.
1983 blev Finn den første Eng.Spr. i Danmark som opnåede titlen Brugschampion, desuden var Finn også udstillet med 1. pr.
Der fulgte en del parringer til Finn. i 1983 købte vi Springstar´s Sweet Passion i Nordsverige og sammen fik de 3 gode kuld hvalpe i 80érne. (uden kennelnavn)

Da Elly og Mogens flyttede hjem til Danmark i 2006 var det oplagt at vi, Mads og Ulla Pelsø, videreførte kennelnavnet eftersom de var blevet ældre og ikke længere aktive i hundesporten.
Vi havde i mellemtiden købt Springstones Sparkling Safir og hun blev  i 2007 parret med La Vie´s Ideal Du Gazeau, kaldet Ideal. Det blev det første danskfødte Kennel Pelsø kuld. 
Pelsø´s Aqua og Apple Jack har vi beholdt og i skrivende stund har Aqua sit første kuld hvalpe. Aqua er parret med en svensk importeret han, Pygmailas Bärgadel, kalde Pelle.

De fleste af de omtalte hunde i Pelsøs varetægt har været 3 farvede, sort/hvide/tan. Det er nok den farvekobination som vi er meste betaget af.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.04 | 15:07

Gratulerar till valparna!! Hoppas på att få se fina bilder på dem framöver

...
05.03 | 12:10

Cice er ved at være godt tyk, så der må være hvalpe i hende. Kan du ikke ringe til mig.
flere har allerede reseveret hvalp, så vent ikke med at kontankte mig.

...
03.03 | 07:53

hej hvordan går det med cice er alt som det skal være.

...
27.01 | 23:21

Hej Søren, det er en at de nærmeste dage at Cice bliver parret. Så hvis alt går vel vil vi have hvalpe om ca. 65 dage. Kan du ringe på 3058 0050 så vi kan tale

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE